Pobyt obejmuje:
- nocleg w komfortowym pokoju,
- śniadanie w formie bogatego bufetu, pełne produktów wspierających zdrowie rekomendowanych przez specjalistkę ds. świadomego zywienia
- kolację wigilijną (24 grudnia w godzinach 17:00-20:00).
Menu wigilijne (bufetowe)
Zupa
- barszcz z uszkami z nadzieniem grzybowym
Dania główne
- filety kacze sous-vide z jabłkami i kardamonem na czerwonej kapuście z rodzynkami
- roladki z indyka ze szpinakiem serem gorgonzola i orzechami
- filety z karmazyna w sosie rakowym
- pieczony filet z karpia z kruszonką orzechowo-migdałową
- polędwica z dorsza pieczona w liściach winogron ze słodką musztardą
- pierogi z kapustą i grzybami
Dodatki
- pieczone ziemniaki
- gotowane ziemniaki
- kasza kuskus z warzywami
Dodatki warzywne
- pieczone pomidory z czosnkiem i bazylią
- ratatouille warzywne z oliwą i ziołami
- karmelizowane marchewki z imbirem
Zimne zakąski
- szczupak faszerowany krewetkami i warzywami
- makrela opiekana w occie z miodem
- sałatka śledziowa z kaparami i oliwą ziołową
- roladki z kaczki z nadzieniem truflowym
- pasztet z królika z pistacjami i sosem żurawinowym
- terrina warzywna ze szparagami
- tradycyjna sałatka jarzynowa
Słodki bufet
- świąteczne ciasta: sernik, makowiec, orzechowiec
- kutia makowa z miodem i bakaliami
Napoje
- tradycyjny kompot z suszonych owoców
- kawa i herbata oraz woda niegazowana z cytryną
Inne dodatki
- pieczywo regionalne i smakowe masełka
- sałaty z sosem winegret
W przypadku niewielkiej liczby Gości w Restauracji (do 20 osób) dania będą serwowane
na półmiskach bezpośrednio do stolika. O formie podania poinformujemy
Gości najpóźniej na siedem dni przed kolacją.
Poznaj bliżej Restaurację Grand Cru