1. Żytnie Ravioloni z gruszką
Żytnia, bardziej wyrazista i wytrawna niż pszenna wersja ravioloni idealnie pasuje do nadzienia z gruszki i kalafiora. Słodka i kwaskowata gruszka, połączona ze słonym kalafiorem idealnie dopełnia się nie tylko w smaku, ale również w zapachu ostrością czosnkowej oliwy. Żytnich Ravioloni spróbujesz w Restauracji SmaQ Food&Wine
2. Rotondi z królikiem
Kolejna „makaronowa”, jednak zupełnie odmienna propozycja dla amatorów wyrazistego smaku. Charakterystyczny smak królika, dopełniony słonym i lekko pikantnym serem Pecorino Romano, do tego japońska rzodkiew arbuzowa z migdałowym posmakiem i aromatyczny sos tymiankowy. To bogactwo smaków idealnie dopełniających się i gwarantujących wyjątkowe rozkosze podniebienia. Na Rotondi z królikiem zapraszamy do Restauracji Questa.
3. Biały krem ze skorzonery
Kiedyś popularna, potem zapomniana i znów powracająca do łask. Skorzonera, zwana wężymordem lub czarnym korzeniem, to przypominająca w smaku szparagi roślina z południowej Europy. Ostra i sycąca, w naszej zupie idealnie łączy się z - czarnym oczywiście - pachnącym kawą i czekoladą czosnkiem oraz chrupiącym i wytrawnym chipsem z kaszy gryczanej. Krem ze skorzonery podajemy w Restauracji Qualita.
4. Chłodnik z mango
Słodka propozycja z Restauracji Grand Cru. Nie tylko jest idealną mieszanką słodkości, kwaskowatości i ostrości pochodzących z przecieru z mango, pestek granatu, zielonego chili, soku z limonki i syropu z agawy, ale jest również wyjątkowo zdrowa. Nie bez powodu znajdziecie ją w menu „Dietetyk poleca”.