Od początku maja w Restauracji Qualita w Krakowie, Restauracji Questa we Wrocławiu i Restauracji Grand Cru w Gdańsku gości specjalne, sezonowe menu szparagowe. Każdy z naszych Szefów Kuchni przygotował inne propozycje. Zachęcamy do tego, by w maju odwiedzić nasze restauracje i skosztować tych sezonowych propozycji.
Szef Kuchni Marcin Dudek w Restauracji Qualita w maju proponuje dodatkowe, sezonowe specjały takie jak:
- Bruschettę ze szparagami, pomidorami, mozzarellą i sałatką z rukoli.
- Szparagi na maśle z ziołami, szynką parmeńską, czosnkiem i serem Pecorino.
- Rostbef ze szparagami i młode ziemniaki z koprem.
- Rosół z młodym kurczakiem, szparagami i warzywami.
Grzegorz Pawlik w Restauracji Questa w swoim szparagowym menu proponuje:
- Zielone szparagi z octem balsamicznym, parmezanem i grillowaną cytruną.
- Botwinę z jogustem naturalnym, rzodkiewką, koprem, szczypiorem i polędwicą wołową.
- Stek z dojrzewającego rostbefu, zielone szparagi, kalafior i masło z szuszonymi pomidorami.
- Łosoś, risotto ze szparagami, parmezan oraz sałatkę z rukoli i buraków.
W sezonowym menu Restauracji Grand Cru zagościły takie dania jak:
- Szparagi w szynce z masłem ziołowym i grzankami.
- Zupa szapragowa z młodymi ziemniakami i oliwą pietruszkową.
- Roladka z indyka nadziewana zielonymi szparagami, zapiekany ser owczy, orzechy laskowe, pieczone ziemniaki i sos śmietanowy.