W środę 7 grudnia w Restauracji Grand Cru w naszym gdańskim hotelu odbyło się przedświąteczne spotkanie dla naszych klientów. Szef Kuchni Tomasz Król przygotował wigilijną kolację w oparciu o tradycyjne smaki w nowoczesnej odsłonie. Tego typu coroczne wydarzenia są dla nas okazją do spotkania się z kontrahentami w atmosferze mniej formalnej niż to ma miejsce na co dzień. Możemy przy tej okazji podziękować im za owocny rok współpracy, podumować ją oraz życzyć sobie dalszych, pozytywnych relacji.
Wszystkich zebranych ciepłymi słowami przywitał Dyrektor Hotelu, Marcin Stachów. Szef Kuchni Tomasz Król zgromadzonym Gościom podał między innymi karpia w formie terriny z dodatkiem rodzynek, pieczonych jabłek oraz kremu cytrynowego, wątróbkę z dorsza z bitą śmietaną, żurawiną i kiełkami, czy wędzonego pstrąga w ciemnym kremie na bazie sepii z mątwy i jajka przepiórczego. Wśród deserów znalazły się krem z białej czekolady z sosem z marakui oraz krem o smaku mango doprawiony czekoladą i Cointreau.